Baltų *kalu̯ā - Blažek, Václav (Vilnius University Open Series, 2022)
Straipsnio tikslas – atskirti baltų *kalu̯ā nuo *kalnas ir susieti jį su indų-iranėnų *kū́lva-, iranėnų *karu̯a- „plonų plaukų“; graikų *κόλϝος „beuodegis, beragis“; italikų *kalau̯o- & *kalau̯ā „plikas“ ir ikiromaniškuoju oronimu *kalauos, plg. dar galų pravardę calaua. Semantinę raidą nuo „plikas“ iki „kalva“ patvirtina gausūs „plikų kalvų“ pavyzdžiai.