Skolintą kamieną turinčių ypatybių pavadinimų daryba - Inčiuraitė-Noreikienė, Lina (Vilnius University Open Series, 2022)
Šiame straipsnyje tiriama hibridinių vedinių, pvz., banal-um-as ← banal-us, -i, priklausančių ypatybių pavadinimų darybos kategorijai, daryba. Siekiama išsiaiškinti, kiek skolintus kamienus turintys ypatybių pavadinimai darybiškai yra įvairūs, kiek darybos pakopų jie turi. Atskiras dėmesys skiriamas indigenių ir skolintų priesagų funkcijoms hibridinių vedinių pamatiniuose žodžiuose. Tyrimui pasirinktas Dabartinės lietuvių kalbos tekstynas ir Lietuvių mokslo kalbos tekstynas. Atlikus analizę paaiškėjo, kad ypatybių pavadinimai su skolintais kamienais darybiškai nėra labai įvairūs, nes yra padaryti tik su trimis indigeniomis priesagomis, t. y. -umas, -ybė ir -ystė. Hibridiniai priesagų -umas ir -ybė vediniai dažniau remiasi skolintais būdvardžiais, o priesagos -ystė vediniai – daiktavardžiais. Skolintą kamieną turintys vediniai dažniausiai yra dviejų darybos pakopų. Darybiškai skaidžiuose koreliaciniuose priesagų vediniuose skolintas priesagas siūloma sinchroniškai laikyti darybinėmis (form-al-us, -i ⇠ form-a).