Keičiant legalios migracijos naratyvus: nuo sugrėsminimo iki talentų mainų tarp Lietuvos ir Nigerijos - Švedkauskas, Žilvinas (Politologija, 2025)
Šiame straipsnyje siekiama atsakyti į klausimą, kaip pilietinės visuomenės organizacijos įsitraukia į migracijos politikos darbotvarkes bei diskursus ir juos keičia. Iš naujo įvertindamas liberalios migracijos politikos paradoksą, straipsnis pristato „Digital Explorers“ bandomojo projekto atvejo analizę. Remiantis viešai prieinamais ir vidiniais projekto dokumentais, straipsnyje analizuojama, kaip pilietinės visuomenės veikėjų įgyvendintas projektas taikė kintančias strategijas, siekdamas propaguoti migracijos atvirumą tarp Lietuvos ir Nigerijos. Straipsnis baigiamas retorinių rėmų taksonomijos pristatymu ir svarstymais apie jos reikšmę būsimiems tyrimams, susijusiems su teisėta migracija tarp Vakarų Afrikos ir ES-13 šalių.