Politinis metafizikos sugrįžimas - Jokubaitis, Alvydas (Politologija, 2025)
Straipsnio tikslas – įrodyti Immanuelio Kanto sukritikuotos metafizikos sugrįžimą politikoje. Jo istorijos filosofija sugrąžina tai, ką jis atmetė kaip netikusią metafiziką. Tai, ką Kantas sako apie istoriją, liečia politiką. Pašalinta Grynojo proto kritikoje ir naujai išaiškinta Praktinio proto kritikoje metafizika nauja forma, tačiau su senais prieštaravimais, sugrįžta Sprendimo galios kritikoje. Atmesdamas metafizines spekuliacijas, Kantas atvėrė kelią politinėms.