KINIJOS PROPAGANDA RUSIJOJE: ESTETINIAI STRATEGIJOS ELEMENTAI - SKRUDUPAS, ARŪNAS (Politologija, 2012)
Straipsnyje nagrinėjama Kinijos propagandos Rusijoje estetinė dimensija. Tyrimu siekiama identifikuoti estetinį Kinijos propagandos Rusijoje dėmenį kaip pagrindinį, sintetinantį, įvairius veiksnius apimantį rusiškosios sinofilijos katalizatorių. Estetinis kinų propagandos Rusijoje aspektas atskleidžiamas pasitelkus oficialiųjų Kinijos tinklalapių rusų kalba analizę, išryškinančią glaudžią propagandinio turinio ir formos jungtį, pastarajai neretai įgaunant ne tik turinį perteikiančią, bet ir jį koreguojančią, juo manipuliuojančią, jo atžvilgiu dominuojančią funkciją. Besąlygiškas Rusijos tikėjimas savo unikalia ir nepakeičiama, mesianistine misija pasaulio istorijoje įvardijamas kaip jos Achilo kulnas, silpnoji vieta, kuria naudojasi kinų propaganda. Pasitelkus sinofilijos ir sinofobijos kategorijas, analizuojama Rusijos reakcija į Kinijos vykdomą propagandą. Teigiama, kad kinų propaganda Rusijoje vadovaujasi įtraukimo / dalyvavimo principu, grindžiamu kultūrine egzotika ir konfucianizmo filosofija. Apibendrinant – Kinijos propaganda Rusijoje identifikuojama kaip didžiojo universalios, praktinės, kosmopolitinės kiniškosios filosofijos arba pasaulėtvarkos įsteigimo ir palaikymo plano / strategijos globaliu tarptautinės sistemos bei pasaulio politikos lygmeniu dalis.