Politinio elito įtaka Europos tapatybės kūrimui: Europos istorijos namai ir H. G. Pötteringo vizija - Ostojski, Jennifer (Politologija, 2023)
Europos istorijos namai Briuselyje, Belgijos Karalystėje, yra Europos Sąjungos įkurta europinio lygmens tapatybės formavimo institucija. Šio muziejaus reikšmė ir poveikis formuojant visus europiečius suartinantį „didįjį pasakojimą“ ir su juo susijusius nutylėjimus, pasirinkimus analizuota jau daugelyje mokslinių tyrimų. Europos istorijos namų sumanytojas ir įkvėpėjas yra buvęs Europos Parlamento pirmininkas Hansas-Gertas Pötteringas. Nors nacionalizmo studijose pripažįstama, jog būtent vadovaujančiojo elito idėjos atlieka labai svarbų vaidmenį formuojant tapatybę ir ją įkūnijantį „didįjį“ pasakojimą, H.-G. Pötteringo idėjos Europos Sąjungos integracijos, Europos bendruomenės ir jos tapatybės klausimais nėra plačiau analizuotos. Šiuo straipsniu siekiama užpildyti šią nišą ir atskleisti H. G. Pötteringo politinių vizijų poveikį, formuojant apibendrinantį istorinį pasakojimą, kurį šiandien pateikia ir puoselėja Europos istorijos namai.