Dėl 1918 m. vasario 16 d. akto politinės galios - Laurinavičius, Česlovas (Politologija, 1998)
Straipsnyje aptariama Lietuvos nepriklausomos valstybės genezė bei raida, remiantis ne tik tradiciniais istorijos mokslo metodais, bet ir geopolitiniu bei politologiniu rakursais. Toks bandymas nėra naujas. Kadaise panašiai Lietuvos valstybingumo problemą bandė spręsti Stasys Šalkauskis, tokiu būdu siekęs praplėsti refleksijos apimtį. Straipsnyje bandyta identifikuoti Vasario 16 d. akto politinę galią kaip tam tikrą permanentinį dydį.