Ginant primordializmą: Lietuvos atvejis - Clark, Terry (Politologija, 1998)
Straipsnio autorius aptaria dvi nacionalinių santykių raidos koncepcijas: primordializmą ir kontekstualizmą. Pirmasis požiūris teigia, kad etninis identitetas yra determinuotas istoriškai ir tvirtai jsišakoijęs žmonių grupių sąmonėje; tuo tarpu kontekstualinio požiūrio autoriai pirmumą teikia gyventojų ekonominių ir socialinių interesų patenkinimui. Autoriaus pateikti duomenys pagrindžia teiginius, kad etninis identitetas Lietuvoje yra teigiamai susijęs su atsidavimu nepriklausomai valstybei ir neigiamai susijęs su parama sovietinei sistemai.