Lietuvos užsienio politika: nuostatų suderinimo problemos - Plečkaitis, Vytautas (Politologija, 1996)
Pateikiamas autoriaus požiūris į kai kurias Lietuvos užsienio politikos formavimo problemas: kokios turėtų būti prioritetinės šios politikos kryptys, kaip efektyviau derinti sprendimų priėmimą tarp atsakingų institucijų ir tobulinti šių institucijų veiklą, koks turėtų būti opozicijos vaidmuo.