Pirmoji knyga apie Europos Bendriją lietuviškai - Maniokas, Klaudijus (Politologija, 1996)
Allan M. Williams, Europos Bendrija. - Vilnius: Alma Litera. -1996. - 279 p. - Iš anglų kalbos vertė Valentinas Mitė ir Gediminas Vitkus; įžanginis straipsnis Europos Bendrija vidaus ir globalinio plėtojimosi kontekste Gedimino Vitkaus.