Daugialypės krizės poveikis viešosios politikos ir instituciniams pokyčiams: analizės pagrindas ir metodika - Vilpišauskas, Ramūnas; Nakrošis, Vitalis (Politologija, 2025)
Šiame įvadiniame straipsnyje pristatomas specialus numeris, skirtas daugialypės krizės valdymo ir Lietuvos valdžios institucijų atsako 2021–2025 m. nagrinėjimui. Platesniame geopolitiniame kontekste analizuojamos operacinės praktikos viešojo sektoriaus valdyme ir nacionalinių bei viršvalstybinių / tarptautinių institucijų strateginiai sprendimai migracijos, energetikos ir sankcijų politikos srityse. Straipsnyje pristatomas teorinis analizės pagrindas ir metodika, taikoma šiame specialiame numeryje publikuojamuose, į atskiras politikos sritis orientuotuose straipsniuose. Šiame tyrime taip pat siekiama atskleisti galimus persiliejimo tarp individualių krizių efektus, nustatyti galimus politikos atsako ir krizės valdymo skirtumus tarp įvairių viešosios politikos sričių, taip pat pateikti siūlymų dėl būsimųjų tyrimų, orientuotų į atsparumo stiprinimą viešajame valdyme besikeičiančioje geopolitinėje aplinkoje.