AR EGZISTUOJA RADIKALI DEŠINĖ LIETUVOJE? - Zaremba, Aurimas (Politologija, 2013)
Straipsnyje nagrinėjama politinė radikali dešinė Lietuvoje. Aptarus radikalios dešinės apibrėžimo problematiką, ideologines ir programines nuostatas, yra atliekamas Lietuvos politikos ekspertų interviu tyrimas, kuriuo siekiama nustatyti politinės radikalios dešinės padėtį ir atsakyti į klausimą, ar egzistuoja radikali dešinė Lietuvoje? Apibendrinti tyrimo rezultatai leidžia teigti, kad Lietuvoje nėra aiškių radikalios dešinės politinių partijų, tačiau yra politikų, kuriuos galima priskirti šiai politinei krypčiai, taip pat partijų, kurios savo veikloje naudoja radikalios dešinės idėjas, retoriką ir simbolius. Tolesnis radikalios dešinės likimas Lietuvoje priklausys nuo valstybės ekonominės, socialinės ir politinės raidos ypatumų.