LIUSTRACIJOS POLITIKOS LIETUVOJE VERTINIMAS - Ravaitytė, Julija (Politologija, 2015)
Šiame straipsnyje pristatomas liustracijos politikos Lietuvoje ( nuo 1998 m. ) efektyvumo vertinimas. Tyrimas papildo pereinamojo laikotarpio teisingumo studijų lauke atliekamus empirinius tyrimus, vertinančius pokomunistinių Vidurio ir Rytų Europos šalių pasirenkamų teisingumo priemonių rezultatus. Lietuvos liustracijos politika vertinama politikos formuotojų ir įgyvendintojų keltų tikslų atžvilgiu. Identifikavus liustracijos tikslus, tyrime suformuotas jų analizės modelis, kurio pagrindu įvertintos teisinio reguliavimo prielaidos jiems pasiekti ir įgyvendinant liustracijos politiką gauti rezultatai.