RETROSPEKTYVUS ŽVILGSNIS ĮETIKOS PROBLEMAS LIETUVOS VALSTYBĖS TARNYBOJE: NAUJOS PROBLEMOS, JŲ TURINYS AR RAIŠKOS FORMOS? - Palidauskaitė, † Jolanta (Politologija, 2015)
Šiame straipsnyje pateikiamas retrospektyvus žvilgsnis į etikos problemas nepriklausomoje Lietuvos valstybėje Sovietų Sąjungos laikotarpiu ir po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Straipsnyje nagrinėjami valstybės tarnybos etikos problemų (biurokratizmo, interesų konflikto, kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, protekcionizmo, korupcijos), turinio, mastų ir formų pokyčiai. Nors atskiros problemos buvo daugiau ar mažiau būdingos tam tikram laikotarpiui, jų esmė skirtingais valstybės tarnybos etapais beveik nepakito. Tai rodo poreikį tyrinėti Lietuvos politinės ir administracinės kultūros įtaką valstybės tarnybos etikai ir kitiems viešojo valdymo reiškiniams.