NEĮVERTINTAS CARLO SCHMITTO PAŽIŪRŲ ASPEKTAS - Jokubaitis, Linas (Politologija, 2015)
Straipsnio tikslas – įrodyti, kad politinio romantizmo samprata gali būti traktuojama kaip svarbus Carlo Schmitto politinių pažiūrų elementas. Neskiriant dėmesio politinio romantizmo koncepcijai, neįmanoma suprasti pagrindinių šio autoriaus politikos filosofijos idėjų. Adekvatus politinio romantizmo koncepcijos vaidmens supratimas galimas tik aiškiai suvokus politikos teologijos kaip Schmitto pasiūlytos disciplinos vaidmenį. Išsiaiškinus politinio romantizmo ir politinės teologijos santykį, straipsnyje siekiama įrodyti, kad be politinio romantizmo koncepcijos neįmanoma suprasti Schmitto kūrybos visumos. Schmitto politikos filosofija yra sukurta kaip priešprieša politiniam romantizmui.