POLITINĖ KORUPCIJA ŠIUOLAIKINĖJE JAPONIJOS POLITIKOJE (2001–2009) - Geležauskas, Andrius (Politologija, 2015)
Politinė korupcija Japonijoje yra viena svarbiausių politinės darbotvarkės temų. Straipsnio tikslas yra, remiantis žiniasklaidoje publikuotų straipsnių turinio analize bei antriniais šaltiniais, išanalizuoti politinės korupcijos fenomeną Japonijoje 2001–2009 metais. Straipsnyje nagrinėjami tokie klausimai kaip politinės korupcijos schema ir struktūrinės šio reiškinio priežastys, darančios įtaką korupcinių praktikų sklaidai Japonijos politinėje sistemoje. Remiantis dienraščio Asahi Shimbun pirmame puslapyje publikuotų su korupcija susijusių straipsnių analize, ieškoma atsakymo, kas yra pagrindiniai korupcinių santykių dalyviai, koks apskritai yra politinės korupcijos paplitimo lygis, kokie didžiausi politinės korupcijos skandalai kilo Japonijoje 2001–2009 metais ir kas juos sieja.