VIRTUALIOS VIEŠOSIOS ERDVĖS LIETUVOJE: KAIP INTERNETAS POLITIZUOJA SOCIALINIUS TINKLUS - Vinogradnaitė, Inga (Politologija, 2015)
Straipsnio tikslas yra nustatyti, ar virtualioje erdvėje egzistuojančios galimybės įsitraukti į diskusijas politinėmis temomis turi socialinius tinklus politizuojantį poveikį. Straipsnyje keliami du susiję klausimai. Pirma, aiškinamasi, kiek ir kurie žmonės dalyvauja tokiose diskusijose, ar virtualiai diskutuoja tie, kurie neturi galimybių dažnai pasikalbėti apie politiką savo tiesioginiuose politiniuose tinkluose. Antra, nagrinėjama, kas būdinga virtualių politinių diskusijų patirtims, kaip vertinami jų dalyviai ir kokie motyvai yra svarbūs įsitraukiant į tokias diskusijas. Straipsnyje teigiama, kad politizuojantis interneto poveikis reiškiasi ne tik kiekybiškai, bet ir kokybiškai, t. y. sudaro galimybę įsitraukti į tiesioginiuose politinių pokalbių kontekstuose neprieinamas, nebūdingas arba vengiamas kalbėjimo apie politiką formas.