NAUJOJI LIETUVOS LOBIZMO REGLAMENTAVIMO EKSTRATEISINĖ KONCEPCIJA: POKYČIAI IR GAIRĖS ATEIČIAI - Ambrasaitė, Monika (Politologija, 2016)
Straipsnyje analizuojama 2015 m. Lobistinės veiklos įstatymo pakeitimo įstatymo projekto ekstrateisinė koncepcija, žvelgiant iš lobizmo teorijos bei lobistinių procesų realybės Lietuvoje perspektyvos. Nagrinėjama, kaip Lobistinės veiklos įstatymo pakeitimo įstatymo projekte atskleisti svarbiausi lobizmo sampratos elementai – reiškinio branduolys, subjektai, taikinys ir metodai. Pastaruoju aspektu vertinamas Lobistinės veiklos įstatymo pakeitimo įstatymo projekto kokybinis pokytis lyginant jį su galiojančia Lobistinės veiklos įstatymo redakcija, pateikiamos projekto tobulinimo rekomendacijos.