„Liberalmarksizmo apaštalai“: „kairės“ rėminimas Lietuvos alternatyvios dešinės diskurse* - Jonutis, Karolis; Davidavičius, Algirdas (Politologija, 2023)
Nors dažnai teigiama, kad kairės ir dešinės perskyra modernioje politikoje prarado prasmę, tačiau viešojoje erdvėje nuorodų į ideologinius priešininkus vis dar gausu. Straipsnyje nagrinėjama, kaip alternatyvi dešinė viešajame diskurse konstruoja kairumo supratimą – kokios savybės jam priskiriamos, kaip jos tarpusavyje sujungiamos ir kontekstualizuojamos į nuoseklų įsivaizduojamo kairumo diskursą. Šiam diskursui analizuoti pasirinkta teorinė Ervino Goffmano ir Marvino Minskio rėmų analizės prieiga, kai įsivaizduojamos kairės rėminimas nagrinėjamas trimis: meta-, mezo- ir mikro-, lygmenimis. Tyrimas atliekamas naudojantis diskurso analizės metodu.
Keywords: įsivaizduojama kairė; alternatyvios dešinės diskursas; rėmų analizė; diskurso analizė