Prezidento rinkimai '97: kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus rinkiminių nuostatų ir stereotipų lyginamoji analizė - Bielinis, Lauras (Politologija, 1998)
Straipsnyje taikomos politinio teksto analizės galimybės, tiriant kandidatų į Lietuvos Respublikos Prezidentus rinkimų programas. Tyrimo matmeniu pasirinkta demokratijos kategorija. Žinant kandidatų deklaruojamą politinę bei ideologinę orientaciją ir lyginant ją su programų tekstuose išskirtais prioritetais, bandoma rasti tendencijas, kurios patvirtintų arba paneigtų kandidato pozicijas jo deklaruojamų siekių ir vertybių atžvilgiu.