Baltijos valstybių ir Ukrainos pilietybės politika - Petrauskas, Zenonas (Politologija, 1997)
Straipsnyje nagrinėjama Baltijos valstybių pilietybės politika po nepriklausomybės atkūrimo, jos tikslai, pilietybę reguliuojančios konstitucinės normos bei kiti įstatymai, jų realizavimas, siejant juos su žmogaus teisių apsaugos problematika. Taip pat analizuojama Ukrainos pilietybės politika, ypač Krymo statuso nustatymo bei anksčiau deportuotų asmenų teisių apsaugos klausimai.