Lietuvos ir Rusijos santykiai 1990-1996 m. - Vitkus, Gediminas (Politologija, 1997)
Ši studija pirmiausia yra skirta Lietuvos ir Rusijos santykiams. Nors šiandien ryšiai su šia valstybe nėra prioritetinė Lietuvos užsienio politikos kryptis, tačiau Rusijos klausimas dėl tų daugybės problemų, kurias jis sugebėjo išprovokuoti, ne vienerius metus dominavo užsienio politikos debatuose. Antra vertus, ši studija neapsiriboja vien tik Lietuvos ir Rusijos santykių nagrinėjimu. Joje mėginama atsekti ir konkrečių politinių sprendimų priežastis bei pateikti hipotezes apie kai kuriuos Lietuvos užsienio politiką formuojančius faktorius ir motyvus. Pagaliau studijoje, remiantis Lietuvos patirtimi, fomuluojamos ir bendresnio pobūdžio išvados apie didžiųjų ir mažųjų valstybių santykius, apie realias mažos valstybės galimybes siekti savo interesų santykiuose su gerokai stipresniu ir galingesniu kaimynu.