1996 m. Seimo rinkimai ir Lietuvos partinės sistemos raida - Novagrockienė, Jūratė (Politologija, 1997)
1996 m. Seimo rinkimai patvirtino keletą partijų sistemos raidos tendencijų ir išryškino keletą naujų. Straipsnyje tiriama, kaip partijų sistemą paveikė Seimo rinkimų įstatymo pakeitimai, nurodomos galimos jų grėsmės visos politinės sistemos stabilumui. Autorė analizuoja rinkėjų elgesio pokyčius ir jų nulemtą partijų sistemos fragmentaciją. Straipsnyje nesutinkama su teiginiais apie rinkėjų prefercncijų stabilumą.