POLITINĖS IMPLIKACIJOS LIETUVOS KONCEPTUALIAJAME MENE - Rimaitė, Viktorija (Politologija, 2016)
Šiame straipsnyje nagrinėjamos politinės implikacijos Lietuvos konceptualiajame mene. Analizuojama, kokios politinės implikacijos būdingos šio meno praktikoms Lietuvoje, susiformavusioms devinto dešimtmečio antroje pusėje–dešimto dešimtmečio pradžioje. Identifikuojamos konceptualiojo meno atsiradimo aplinkybės, konceptualių meninių praktikų pobūdis ir dinamika, protesto politikos įteisinimo procesas, konceptualiojo meno formų institucionalizavimasis, eliminavęs protesto, kritikos elementus komunikuojančius konceptus. Straipsnyje skiriamos keturios pagrindinės politinių implikacijų kryptys, orientuojantis į specifinį konceptualių meninių praktikų turinį, pobūdį ir įvairovę Lietuvoje. Analizėje atsižvelgiama į lokalaus konteksto įtaką, stipriai veikusią šios meno krypties idėjų turinį, jo raišką ir aiškinimą ne tik skirtinguose regionuose, bet ir Rytų Europos regione.