Katalikiškosios etikos studija - Nickutė, J. (Problemos, 1987)
1984 m. gruodžio 27 d. Vilniaus universitete Z. Burnys apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Katalikiškoji etika Lietuvoje 1920–1940 metais“. Mokslinis vadovas – doc. B. Kuzmickas, oficialieji oponentai: prof. dr. I. Zaksas ir doc. A. Darginavičienė. Disertacijoje išanalizuoti iki tol mažai tyrinėti klausimai – katalikiškosios etikos metodologiniai pagrindai, jos polemika su kitomis etinėmis teorijomis, teorinio šios etikos modelio praktinio realizavimo išdavos, kūrybiškai sprendžiami valios laisvės, religijos ir moralės santykio klausimai.