New Dissertations: A. Šliogeris - Pečiūra, Petras (Problemos, 1974)
1973 m. kovo 6 d. Vilniaus universitete Arvydas Šliogeris apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „V. Solovjovas ir idealistinė filosofija Lietuvoje“. Mokslinis vadovas prof. dr. Romanas Plečkaitis, oponentai: filos. dr. Jokūbas Minkevičius ir filos. m. kand. Bronislavas Kuzmickas. Disertacijoje daugiausia dėmesio skiriama V. Solovjovo visuotinės vienybės principo analizei, parodoma, kaip jis reiškėsi ontologijoje, gnoseologijoje, etikoje ir estetikoje, kokios jo socialinės ištakos. Teigiama, kad visuotinės vienybės principas turėjo daugiausia įtakos Lietuvos idealistinei filosofijai.