On a Search of the Integral Definition of Man - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1989)
1987 m. lapkričio 25 d. TSRS Filosofų draugijos Lietuvos skyrius bei LTSR MA Filosofijos katedra surengė simpoziumą „Filosofija: žmogaus apibrėžties beeiškant“. Pranešėjai nagrinėjo įvairiapusį žmogaus reiškimąsi gamtinės, socialinės-kultūrinės ir individualiosios būties plotmėse, subjektyviuosius žmogiškumo faktorius, dvasingumo apraiškas, žmogiškąją realybę fakto ir vertybės, laisvės ir kauzalumo aspektu, nuosavybės santykį, gamtinio ir antgamtinio prado sintezę ir kitas problemas.