Prognoses and Social Planning - Solovjovas, Nikolajus (Problemos, 1971)
1970 m. rugsėjo 14–19 dienomis Varnoje (Bulgarija) įvyko VII pasaulinis sociologų kongresas, kuriame dalyvavo apie 3300 delegatų (iš jų 1300 – socialistinių šalių atstovai) daugiau kaip iš 80 valstybių. Buvo perskaityta apie 900 pranešimų. Pusę iš jų paruošė socialistinių šalių sociologai. Pagrindinė kongreso tema – „Šiuolaikinės ir ateities visuomenės prognozavimas bei socialinis planavimas“. Ši tema buvo svarstoma plenariniuose posėdžiuose, darbo grupėse, tyrimo komitetuose, grupėse „Ad hoc“, taip pat už apvalių stalų.