New Dissertations: A. A. Varanavičius - Ručinskaitė, I. (Problemos, 1974)
1974 m. gegužės 15 d. Vilniaus universitete Aloyzas Algirdas Varanavičius apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Renesanso visuomeninė filosofinė mintis Lietuvoje XVI a. pradžioje (E. Vitelijaus ir M. Husoviano pažiūros)“. Mokslinis vadovas prof. dr. Romanas Plečkaitis, oponentai: filos. dr. prof. Juozas Barzdaitis ir filos. m. kand. V. Konovas. Disertacijoje nagrinėjamos E. Vitelijaus ir M. Husoviano pažiūros gnoseologiniu, visuomeniniu politiniu, teisiniu ir ypač etiniu aspektu. Patikslinamos „Renesanso“, „humanizmo“ ir kitos sąvokos, pabrėžiama, kad nagrinėjamų autorių pažiūroms būdingas tikrovės estetizavimas, dviejų tiesų koncepcija.