Research into the Philosophy and the Outlook of the Clerical Anti-Communism - Deksnys, B. (Problemos, 1987)
1984 m. lapkričio 12 d. Filosofijos, sociologijos ir teisės instituto specializuotoje taryboje šio instituto skyriaus vadovas A. Gaidys apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Katalikiškojo klerikalinio antikomunizmo filosofinių ir pasaulėžiūrinių pagrindų kritinė analizė“. Disertacija analizuoja problemas, esančias dviejų filosofinių disciplinų – filosofijos istorijos ir mokslinio ateizmo bei religijų ir ateizmo istorijos sandūroje: katalikiškosios filosofijos metodologinį vaidmenį klerikaliniame antikomunizme, šio ideologinių akcijų svarbiausius filosofinius ir pasaulėžiūrinius bruožus, ideologinę kovą marksistų ir krikščionių dialogo klausimu.