Philosophical Conception of Vydūnas’ Humanism - Balčius, Jonas (Problemos, 1989)
1987 m. kovo 31 d. LTSR MA Filosofijos, sociologijos ir teisės institute šio instituto Etikos skyriaus mokslinis bendradarbis Vaclovas Bagdonavičius apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Vydūno humanizmo filosofinė koncepcija“. Mokslinio darbo vadovas – filos. dr. doc. B. Kuzmickas, oficialieji oponentai: prof. filos. dr. B. Genzelis ir prof. filos. dr. A. Griška. Kolektyvinis recenzentas – Vilniaus valstybinio dailės instituto Marksizmo-leninizmo katedra.