Inquiry into E. Nagel's Philosophy of Science - Bitinaitė, L. (Problemos, 1996)
1991 m. gruodžio 9 d. Vilniaus universitete N. Lomanienė apgynė filosofijos daktaro disertaciją „E. Nagelio mokslo filosofijos analizė“. Mokslinis vadovas – prof. R. Plečkaitis, oficialieji oponentai: prof. E. Nekrašas ir doc. A. Vaišvila. Disertacijoje aptariami E. Nagelio mokslo koncepcijos teoriniai šaltiniai, rekonstruojamas šios koncepcijos turinys, apibrėžiama jos istorinė reikšmė ir vieta mokslo filosofijoje, išryškinamas konstruktyvus amerikiečių filosofo indėlis į mokslo aiškinamosios funkcijos problematiką, nagrinėjami deduktyvaus-nomologinio ir statistinio aiškinimo modeliai, aptariama genetinio aiškinimo samprata.