Aristotelis ir Johnstonas apie hilomorfizmą ir objektų pobūdį: A Discussion Note - Panayides, Christos Y. (Problemos, 2021)
Kaip neseniai mums priminė M. Louxas, yra dvi pagrindinės strategijos, paaiškinančios tam tikrų objektų pobūdį: santykio prieiga ir sandaros prieiga. Pagrindinis sandaros prieigos pavyzdys būtų Aristotelio hilomorfizmas. Šiame straipsnyje atskleidžiami trys dalykai. Pirma, jame pateikiamas planas, ką autorius laiko egzegetiškai korektiška Aristotelio hilomorfizmo teorijos rekonstrukcija. Antra, jame aptariami pagrindiniai M. Johnstono neoaristoteliškos hilomorfizmo teorijos teiginiai. Galiausiai straipsnyje atskleidžiama, kad, nepaisant galimų trūkumų, Aristotelio teorija turi pranašumą prieš Johnstono siūlomą teoriją. Skirtingai nuo Johnstono teorijos, ji gali išsamiai papasakoti apie konkretaus objekto pobūdį.