Platono klausimas „Kodėl?“: Valstybės 509 b–c bei Timajo 29 d–30 a analizė - Ramón Cámara, Begoña (Problemos, 2025)
Valstybėje (509 b–c) Platonas Gėrio Formai priskiria veikiančiąją priežastį, tačiau išsamiai šio klausimo jis nesvarsto. Dėl šios priežasties kai kurie mokslininkai šį klausimą interpretuoja, siedami jį su Platono „neužrašytomis doktrinomis“. Šio straipsnio tikslas yra susieti šį fragmentą su kosmologiniu mitu, kuris pateikiamas Timajuje, bei išsiaiškinti, kaip šį mitą interpretuoti Tim. 29 d–30 a kontekste, kur Platonas klausia, kodėl tapsmo pasaulis egzistuoja greta Idėjų pasaulio. Platonas čia pateikia alegorišką atsakymą, nurodantį į Demiurgo gerumą.