J. Sasnauskienė. Marksistinės estetinio auklėjimo teorijos metodologinių principų formavimosi socialinės-istorinės prielaidos. - Baležentienė, S. (Problemos, 1982)
1981 m. sausio 13 d. J. Sasnauskienė Vilniaus universitete apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Marksistinės estetinio auklėjimo teorijos metodologinių principų formavimosi socialinės-istorinės prielaidos“. Darbo mokslinis vadovas – doc. kand. K. Stoškus, oficialieji oponentai: prof. dr. J. Minkevičius ir doc. kand. J. Mureika. Disertacijoje sprendžiamas estetinio auklėjimo ryšys su visuomene, socialiniais santykiais bei pagrindinėmis kultūros ypatybėmis skirtingais visuomenės istorijos etapais.