Marksistinės estetikos formavimasis Lietuvoje - Kunčinas, A. (Problemos, 1986)
1984 m. lapkričio 14 d. Filosofijos, sociologijos ir teisės institute VISI Filosofijos katedros vedėjas docentas J. Mureika apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Marksistinės-lenininės estetikos tapsmas Lietuvoje (iki 1940 metų)“. Oficialieji oponentai: profesoriai M. Ovsianikovas, B. Genzelis, V. Šteinbergas. Ši disertacija yra pirmasis mėginimas tirti marksistinės-lenininės estetikos tapsmą Lietuvoje, kaip vientisą procesą, atskleisti jo dėsningą pobūdį ir savybes. Tyrimo objektas yra reikšmingas Lietuvos estetinės minties raidos etapas.