Dar kartą apie Hėgelį - Kacevičius, Romualdas (Problemos, 1995)
1991 m. kovo 25 d. Vilniaus universitete Filosofijos ir logikos katedros aspirantas Grigorijus Adelšinas apgynė filosofijos istorijos mokslų kandidato disertaciją „Apie grynosios būties problemą Hėgelio filosofijoje (Idealizmo principo genezė ir dialektika)“. Disertacijos mokslinis vadovas – prof. R. Plečkaitis, oficialieji oponentai: A. Šliogeris ir V. Minakovas. Disertacijoje aiškinama grynosios būties principo struktūros tipika. Teigiama, kad G. Hegelio filosofijai būdinga keturreikšmė ontologinė struktūra. Išskiriamos G. Hegelio tekstų abstrakčioji, formalioji, turininė ir metodinė struktūros, kurios savo ruožtu turi po keturis elementus, kurie yra hierarchiškai nuoseklūs, cikliškai pereina vienas į kitą, idealiai grupuojasi ir susijungia.