Egzistencinis humanizmas ir filosofinė poetika - Kačerauskas, Tomas (Problemos, 2004)
Straipsnyje nagrinėjamos Sartre‘o ir Heideggerio humanistinės pažiūros. Sartre‘ui žmogaus būtis – laisvės projektas, nuolat kuriama praeities ir ateities visuma. Heideggeriui egzistencija – taip pat su laiku susijęs projektas. Savo būties myriop atpažinimas leidžia kaskart plėsti šį projektą. Straipsnio autorius teigia, kad humanizmas neatsiejamas nuo poetinių siekių. Žmogaus būtis atpažįstama poetine tartimi, o jos kūrimas analogiškas poetinei kūrybai. Ši horizontali transcendencija nepašalina Dievo klausimo iš žmogaus gyvenimo.