Vertinga marksistinės sociologijos apybraiža [A. Lozuraitis. Materialistinio istorijos supratimo pagrindai. V., 1968] - Dabkus, Rimas (Problemos, 1969)
Recenzuojamas docento Albino Lozuraičio istorinio materializmo paskaitų konspektas, išleistas knyga „Materialistinio istorijos supratimo pagrindai“ (1968). Teigiama, kad knygos autorius įtikinamai parodo idealistinio visuomenės reiškinių aiškinimo ribotumą bei tas teorines prielaidas ir socialines sąlygas, kurios lėmė naujo sociologijos raidos etapo – materialistinės istorijos koncepcijos, istorinio materializmo – susiformavimą. Knygoje dėstomi svarbiausi metodologiniai marksistinės sociologijos principai.
Keywords: Albinas Lozuraitis; marksistinė sociologija; istorinis materializmas; istorija; visuomenė