Vertybių problemos - Morkūnienė, J. (Problemos, 1975)
Aprašoma 1975 m. gegužės 5 d. vykusi konferencija, skirta socialinių vertybių problemoms. Pranešimuose buvoma gvildenamos šios problemos: socialinių vertybių kaip sudėtingo reiškinio išsami empirinė charakteristika, dorovinių vertybių klausimas, estetinės vertybės, humanizmas, meno specifika ir meno vertybės, tuometinės sovietinės visuomenės vertybės, vertybinių orientacijų ir individo veiklos motyvacijos sąveika, darbas, kaip svarbiausia gyvenimo vertybė, ir kita. Taip pat buvo apžvelgta amerikiečių kultūrinės antropologijos atstovo J. Merdocko kultūros kitimo koncepcija.
Keywords: Vertybės; aksiologija; humanizmas; menas; darbas