Methods of Teaching Philosophy and Scientific Communism - Buračienė, R. (Problemos, 1974)
1973 m. gegužės 19 d. Vilniaus universiteto Filosofijos ir Mokslinio komunizmo katedros surengė respublikinę metodinę konferenciją, skirtą filosofijos ir mokslinio komunizmo dėstymo metodikos klausimams aptarti. Svarstyta apie metodus, kurie padėtų prieinamiau, giliau ir sistemingiau išdėstyti filosofijos ir mokslinio komunizmo kursus bei atskiras šių mokslų problemas, kurie padėtų ugdyti studentų mokslinę galvoseną, skatintų domėtis studijuojamomis disciplinomis, objektyviau formuotų marksistinę pasaulėžiūrą. Pranešimus skaitė I. Lempertas, J. V. Vinciūnas, I. Zaksas, A. Gaižutis, L. Petkevičienė, N. Nikolajeva.
Keywords: Izraelis Lempertas; Juozas Vinciūnas; Irmija Zaksas; Algirdas Gaižutis; L. Petkevičienė