Iš dorovės ir religijos santykio tyrinėjimų - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1986)
1984 m. lapkričio 13 d. LTSR MA Filosofijos, sociologijos ir teisės institute KMI Filosofijos ir mokslinio komunizmo katedros vyr. dėstytoja Zita Liubarskienė apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Dorovės ir religijos santykio problema Lietuvos filosofinės minties istorijoje (1945–1980)“. Disertacijos moksliniai vadovai – prof. J. Barzdaitis ir doc. V. Žemaitis, oficialieji oponentai: prof. J. Minkevičius ir doc. N. Juršėnas.
Keywords: Zita Liubarskienė; Vincentas Žemaitis; Juozas Barzdaitis; Jokūbas Minkevičius; Nikodemas Juršėnas