Studento mokymosi motyvacija ir intelektas - Dževečka, A. (Psichologija, 1984)
Studijų sėkmė yra apspręsta funkcinių bei motyvacinių komponentų bei jų sąveikos. Šia tyrime buvo analizuoti fizinių ir techninių specialybių studentų vaizdinės atminties, erdvinės vaizduotės ir mąstymo ypatumai. Vienas pagrindinių motyvų, kodėl studijuojami fiziniai ir techniniai dalykai yra susidomėjimas jais. Straipsnio autorius teigia, kad erdvinė vaizduotė ir mąstymas yra sudedamoji studentų susidomėjimo fiziniais ir techniniais dalykais intelektinės bazės dalis.