Psichologo profesijos reguliavimas Europoje: Europos Komisijos reglamentuojamų profesijų bendro vertinimo apžvalga - Karayianni, Eleni (Psichologija, 2018)
Straipsnyje pateikiama bendra dabartinio teisinio profesijos statuso Europos šalyse apžvalga, pagrindžiant teisinio statuso ir profesijos pripažinimo poreikį. Apžvalga remiasi Europos Komisijos reglamentuojamų profesijų bendro vertinimo, paskelbto 2016 m., ir šiuo metu Europos Sąjungos bendrosios rinkos reglamentuojamų profesijų duomenų bazėje (prižiūrimoje Europos Komisijos) prieinamos informacijos palyginimu. Rezultatai rodo, kad, nors skirtingos Europos Sąjungos šalys narės reikalauja skirtingo kvalifikacijos lygmens, bendri reikalavimai dažniausiai atitinka Bolonijos proceso reikalavimus. Apžvalgoje taip pat analizuojamas reglamentavimo pagrindas ir reikalavimai, keliami profesinei narystei.