Įvykio poveikio skalės – revizuotos (IES-R) lietuviškos versijos psichometrinės savybės - Kazlauskas, Evaldas; Gailienė, Danutė; Domanskaitė-Gota, Vėjūnė; Trofimova, Jelena (Psichologija, 2006)
Tyrimo tikslas yra plačiai traumų psichologijos tyrimuose naudojamos potrauminio streso įvertinimo metodikos – Įvykio poveikio skalės – revizuotos versijos (IES-R) adaptavimas Lietuvoje. Ištyrus 406 asmenis, patyrusius per gyvenimą nors vieną trauminį įvykį, nustatyta, kad metodikos struktūra ir patikimumas yra artimas angliškosios versijos rodikliams. IES-R metodikos lietuviškosios versijos subskalių Cronbacho alpha lygi 0,82–0,88, visos IES-R metodikos alpha lygi 0,93. IES-R metodikos lietuviškoji versija parengta taikyti Lietuvoje.