Tarptautinės testų adaptavimo gairės - Oakland , Thomas (Psichologija, 2002)
Profesionalams, susijusiems su sukurtų testų adaptacija kitose šalyse, gali būti naudinga susipažinti su dviem profesionalų patvirtintais dokumentais: Tarptautinės testų komisijos techniniu reglamentu testams adaptuoti ir Pedagoginio bei psichologinio testavimo standartais. Čia pateikiama apibendrinta informacija apie šiuos du dokumentus. Pridedamas literatūros sąrašas padės tiems, kuriems reikia papildomos informacijos.