Tautinė tapatybė kaip vienas iš asmens tapatumo aspektų - Antinienė, Dalia (Psichologija, 1999)
Visame asmenybės tapatybių komplekse, neseniai buvo išskirta nauja sfera – tautinė tapatybė. Šis tyrimas skirtas surinkti kiek įmanoma daugiau empirinių faktų apie tai ir bandyti, remiantis Marcia koncepcija, nustatyti tapatybės būsenas bei faktorius, darančius jai įtaką, ir atrinkti pagrindines tautinės tapatybės dimensijas.  Atlikome tyrimą, kuriame lyginome jaunų žmonių ypatybes, augusių tos pačios tautybės ir mišriose šeimose. Gauti rezultatai rodo tautinės tapatybės svarbą ir kaip ji sąveikauja su kitais tapatybės aspektais. Buvo atskleistos skirtingos tautinės tapatybės būsenos, kurios apibrėžtos tokiais aplinkos veiksniais kaip homogeniška ar heterogeniška šeima tautybės atžvilgiu, gyvenamoji vieta, kalba ir t.t. bei jų kombinacijomis.