Kalbotyra ir užsienio kalbų dėstymo metodika - Piesarskas, B. (Psichologija, 1963)
Straipsnis sudarytas iš dviejų dalių. Pirmoje straipsnio dalyje pateikiama trumpa kritinė tarybinių kalbininkų ir metodininkų nuomonių nagrinėjamu klausimu apžvalga. Antroje dalyje nagrinėjami svarbiausi kalbininkų teiginiai, aktualūs, kalbant apie užsienio kalbų mokymo metodikos teoriją. Tokiais teiginiais yra: 1) Kalba – pagrindinė žmonių bendravimo priemonė, 2) kalba ir šneka tarpusavyje susijusios, 3) mąstymas ir kalba – vieningi.