Kai kurios studentų – būsimųjų pedagogų savęs vertinimo ypatybės - Jacikevičius, A. (Psichologija, 1984)
Naudojant M. Kuhn metodą, buvo ištirti Lietuvos TSR Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakulteto studentų savęs vertinimo ypatumai. Asmeninis savęs vertinimas buvo lyginamas su grupiniu savęs vertinimu. Studentų požiūris į tėvų, draugų ir dėstytojų pateikiamus vertinimus buvo tirtas. Tyrimas parodė, kad egzistuoja savo neigiamų bruožų pervertinimo tendencija, taip pat nesutapimas tarp būsimų pedagogų subjektyvaus savęs vertinimo ir objektyvaus vertinimo. Tyrimų nustatyti savęs vertinimo ypatumai gali būti panaudoti tolesniuose tyrimuose.