Pirmos klasės mokinių fizinių savybių kaita - Muratchodžajeva , G. (Psichologija, 1972)
Straipsnyje nagrinėjamas pirmos klasės mokinių fizinio darbingumo kitimas mokykloje per mokslo metus. Įvertinamas dešinės rankos judesių dažnumas, riešo jėgos kitimas, pajėgumas priklausomai nuo 50 % maksimalios jėgos ir raumenų darbingumo vienodų rodiklių per kg/sek, taip pat bendras fizinis vaikų parengimas. Tyrimo rezultatai gali būti panaudoti parengti pedagoginėms rekomendacijoms, kurių tikslas – aktyvinti fizinę ir protinę mokinių veiklą.